Sharma-'Your Own Get Away', start opleiding in september 2018
Wake Up, Piet Heinstraat 98, Zeeheldenkwartier, Den Haag

Wil je yogadocent worden?

Bij de docenten opleiding krijg je alle kennis om jouw droom werkelijkheid te maken. De opleiding geeft niet alleen veel aandacht aan Yogafilosofie, maar je krijgt ook uitgebreide leerstof over de anatomie en mogelijke pathologie die je op je praktijk kan tegenkomen. Uiteraard leer je een goede lesopbouw en hoe je dit overbrengt op mensen die graag jouw lessen volgen. Ook heb je de kennis om deelnemers die net even andere aandacht nodig hebben het plezier te geven in het volgen van jouw Yogalessen. Binnen de opleiding is er een sport fysiotherapeut om je vragen over ziekte en aandoeningen en het begeleiden van deze mensen te beantwoorden. Hatha Yoga is een zachte vorm van yoga die iedereen kan volgen op zijn eigen niveau waardoor het plezier in yoga de belangrijkste motivatie is om yoga deel te laten zijn in je eigen leven en dat van anderen.

Of wil je je persoonlijk (verder) ontwikkelen op jouw Yogapad?

Volg je al Yoga en heb je eigenlijk honger naar meer kennis en verdieping?
De docentenopleiding geeft ook die Yoga verdieping waar veel Yoga beoefenaars naar hunkeren. Het begrip wat bepaalde asana’s, ademhalingstechnieken en meditatie met je doen en waarom je deze doet geven je de mogelijkheid om de voor jouw belangrijke specifieke technieken beter te leren kennen. Het is mogelijk om losse modules en bijscholing te volgen.

'Luisteren naar je innerlijke stem'

Werkvormen zoals o.a. schrijven, schilderen en tekenen zullen de revue in dit 'nieuwe' opleidingstraject passeren. Net zoals stilzitten in de natuur en luisteren naar de wind die zachtjes fluistert welke volgende stap je mag gaan zetten. En natuurlijk laat je yoga als een prachtige dans door je leven bewegen! Luister naar je innerlijke stem. Ont-dek en Ont-moet en deel je ervaring.  

Kosten van de opleiding

€. 1350,00 per jaar, eenmalig inschrijfgeld €. 50,00. Dit is exclusief de facultatieve Yoga studiereis (in het tweede jaar) van €.635,00 naar Portugal (exclusief vliegticket). De studiereis wordt aangeraden omdat naast persoonlijke leer gesprekken de tot dan toe behandelde stof in de praktijk wordt gebracht.
Natuurlijk kan het cursusgeld in termijnen worden betaald.
Een opleidingsjaar bestaat uit 10 lesdagen dit zijn ongeer 5 modules per jaar van 11:00-17:00 uur en wordt
op een zaterdag gegeven. Mogelijk is om een losse module te volgen als bijscholing voor 297,00

Adres: Piet Heinstraat 98

Den Haag

ROOSTER 2018-2019

Intake gesprek aanvragen

Is je interesse gewekt voor Yoga verdieping of wil je Yogadocent worden?
download hier de folder.
Een intake gesprek is onderdeel van je inschrijving. Hier zijn geen kosten aan verbonden en dit is vrijblijvend om je een beeld te geven wie ik ben en of de opleiding bij je past. Je mag mij altijd telefonisch benaderen op het nummer 0641990098 of vul onderstaand formulier in:

Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul onderstaande captcha in.
Dit is een verplicht veld
Leerlingen uit het 1e jaar:

Het dagelijks doen van asana’s, pranayama’s en regelmatig mediteren, maakt dat ik meer innerlijke rust ervaar, waardoor ik minder angstig ben en vertrouw op het grote geheel. Daardoor blijf ik weg van mijn neiging tot depressie.

Yoga ondersteund mij in mijn gezondheid (en ontwikkeling). Door dagelijks yoga te beoefenen voel ik me fitter en gezonder. Als ik niet lekker in mijn vel zit, helpt yoga mij om weer lekkerder in mijn vel te komen. Yoga ondersteund mij momenteel in het aarden en het weer in contact komen met mijn lichaam. Dit beide alleen al zorgt voor een betere gezondheid. Doordat ik weer in contact kom met mijn lichaam ervaar ik ook meer wat bepaald eten, sport of de yoga zelf met mijn lichaam en geest doet, hierdoor kan ik nog beter en specifieker aan mijn gezondheid werken.

Nieuwe adem vind ik door te schrijven, te wandelen, muziek te luisteren dat mij raakt.
Ademen betekent voor mij het in beweging houden van het proces, de reis. Adem is een anker waar je naar terug kan keren als de situatie daar om vraagt. Adem is een steun en geeft veiligheid als ik me onveilig voel. Adem zorgt ervoor dat ik in beweging blijf en kan blijven groeien. Ademen is leven en leven is ademen.
Door mijn focus te leggen op de uitademing kan ik spanning loslaten en meer bij mezelf blijven.

Yoga beoefening doe je middels lichaam en geest. Het lichaam via asana’s en de geest via meditatie. In die zin is meditatie ook yoga. Yoga voor de geest. Je ‘traint’ je geest volgens de principes/lessen van yoga. Maar het beoefenen van yoga an sich brengt –naast fysieke houdingen- ook rust en bezinning. Daarmee creëer je met yoga beoefening ruimte om naar binnen te treden, om je geest te focussen. In die zin is yoga ook meditatie.

Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik in het diepste contact met mezelf kom. Ik ben hierdoor beter in staat om in vertrouwen te leven. In de keuzes die ik maak, de gevoelens die ik voel; en om te toetsen waar ik sta in het leven is yoga daar. Door aan yoga te doen kan ik tot mezelf komen en voelen wie ik ben. Daarnaast voel ik me fysiek fitter en fijner in mijn lijf als ik yoga beoefen. De spirituele ontwikkeling is voor mij echter leidend (geweest). Het heeft mij zoveel gebracht in mijn leven en in het ontdekken wie ik ben. 

De Yoga filosofie is een mooie contemplatie om mijn leven in te delen en te ontwikkelen naar mijn wensen voor de toekomst. Dus het betreft geestelijke gezondheid, vertrouwen en rust.